0
0
0
Informacije: 0800 55 50 / info@conrad.hr 
Tehnička podrška: 01 888 08 90 / tehnik@conrad.hr

Conrad Electronic. Više nego samo ideja

Conrad je jedan od vodećih europskih trgovaca elektronike i tehnologije. Kupac može izabrati između online kupnje, putem kataloga ili posjetiti dućan.

Poduzećem Conrad već četiri generacije upravlja obitelj CONRAD. Tvrtka je osnovana 1923 u Berlinu, a sjedište se od 1946. nalazi u Hirschau u bavarskoj regiji Oberpfalz.

89 godina Conrada - to je tradicija napredka. Ime Conrad predstavlja sinonim za elektroniku i tehnologiju u čitavoj Europi. I dalje se trudimo ispuniti sve vaše želje sa inovativnim ponudama, uz najbolju uslugu i motivirane zaposlenike.

Naše klijente oduševljavamo kompetencijom i pametnim idejama, prije svega sa energijom kojom se zalažemo za potrebe želja svih naših kljenata. Pritom nije važno kako su one složene i učestale. Conrad je jedan od vodećih pružatelja elektronike u Europi. Sve naše proizvode i usluge vam nudimo u katalogu, u našoj podružnici te na webu. Naši klijenti mogu birati kada, gdje i kako će kupovati kod nas.

Tražite određeni proizvod, i ne znate kojega biste odabrali? Naši konzultanti stoje vam na raspolaganju svaki dan;

Od ponedeljka do petka od 8h - 18h na BESPLATNOM broju 0800 55 50 te e-mailu: narudzbe@conrad.hr!

Tehnološke inovacije. Rješenja za svakoga.
Conrad nudi proizvode koji pojednostavljaju svaki naš dan, čineći ga udobnijim i učinkovitijim. U trenutnoj ponudi Conrad nudi više od 500.000 proizvoda.

Naši klijenti jako cijene inovativnost i pouzdanost kod opskrbe visoke kvalitete proizvoda i usluga.

Naš tehnološki centar (CTC), odgovoran je za razvoj i kvalitetu proizvoda, zapošljava više od 250 stručnjaka.

Usmjereni prema kupcu 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.
Conrad posluje u jednom od najmodernijih logističkih centra u Europi koji se nalazi u Bavarskom gradu Wernberg-Koblitz uz autocestu između Regensburga i Nurenberga. Kapacitet slanja logističkog centra je više od 35.000 paketa dnevno u više od 150 zemalja.

Conrad Electronic. Povijesni pregled

Više od 80 godina na vrhu napredne tehnologije
U listopadu 1923. u Berlinu se emitira prvi radijski programa. Rođen je novi medij koji je postao je popularan među ljudima. Max Conrad bio je među onima na koje je utjecao i zaokupio dotada nevjerovatan tehnički napredak. Ali ne samo to - shvatio je kako to novi medij od iznimnog značaja. Godine 1923., svojim korisnicima u svojoj je trgovini u Berlinskoj četvrti NeukĂślln četvrti počinje nuditi sve što je potrebno za slušanje radija.

1923. - Radio inspirira ljude diljem svijeta
Radijski prijamnici dvadesetih godina prošlog stoljeća nisu bili slični današnjima. Najveći ljubitelji sami su slagali svoje prijemnike od zavojnice, kondenzatora, žica, detektora i slušalica, kako bi lako mogli poslušati tada skroman izbor programa.

Za ljubitelje radio prijemnika Conrad je nudio vrlo uspješan komplet sa svim potrebnim komponentama. Kako bi što bi širem krugu svojih kupaca ponudio setove po pristupačnoj cijeni, s puno komponenti u kompletu, u kompletu se nalazi dosta otpisanih djelova radio prijamnika iz I.svjetskog rata.

1936. - Televizija domaće proizvodnje
Uz Olimpijske igre 1936., u Njemačkoj je prvi puta predstavljena televizija. Još jednom, Conrad je svojim klijentima ponudio setove za sastavljanje televizijskog prijamnika i tako omogućio nemoguće.

1936. - Prvi katalog
Conrad Electronic je ponudio televizijske prijemnike i komplete za njihovo sastavljanje te ga tako omogućio širem krugu potrošaća. Na kraju tridesetih godina devetnaestog stoljeća, tvrtka Conrad je veletrgovac za širok raspon komponenti koje su bile opisane u katalogu iz 1936.

Ponovni početak u Oberpfalzu
2. Svjetski rat je okončao poslovno cvjetanje brzog razvoja tehnologije. Trgovina u Berlinu je srušena i obitelj Conrad se u zbrci posljednjih ratnih mjeseci snašla u Bavarskoj regiji Oberpfalz. Sve što su uspjeli spasiti iz Berlina bio je ruksak sa kondenzatorima. To je bio savršen trenutak za ponovni početak, jer je na tržištu u to vrijeme nedostajala opskrba robe.

Tvrtka je s vrlo skromnim sredstvima ponovno započela u malom gradiću Hirschau. Conrad je trgovao sa elektroničkim komponentama koje je mogao dobiti na tržištu. Osim kondenzatora koje su uspjeli izvući iz ruševina u Berlinu, Conrad također trguje i sa otpisanim dijelovima njemačkih i američkih vojnih radio setova. Bila je velika potražnja - u ranim poratnim godinama radio je bio jedini hobi za dnevnu zabavu. Komercijalno je bio rijedak i iznimno skup. Za mnoge ljubitelje bivše ime >Werco< (kratica za Werner Conrada) bilo je sinonim za jeftine i pouzdane elektroničke sastavne komponente.

Zlatno doba gospodarskih čuda
U periodu od dva desetljeća (1950-1970) poduzeće Conrad bilježi skokovit rast. "Dućani s tehničkom robom" prodavali su radio i televizijsku opremu, električne pećnice i perilice rublja - sve uređaje koji su bili tada dostupni kako bi pojednostavili svakodnevne zadatke. Pored toga Conrad je pripremao novi teren na području kataloške prodaje putem pošte, opskrbu trgovina sa tehničkom opremom (radio i televizija), te s kranjim kupcima.

Uspješan prijelaz u doba računala
Sredinom 70-tih godina prošloga stoljeća, znatno se proširilo korištenje računala. Conrad se morao suočiti sa novim izazovima te ih pretvoriti u svoju prednost. Tvrtka se prilagodila promjenjivim potrošačkim navikama i logičnom širenju vlastite poslovne mreže, a katalošku prodaju putem pošte nasljedile su najnovije informatičke tehnologije i logističke metode.

Vodeći dobavljač u više prodajnih kanala
Danas je Conrad vodeći dobavljač u više prodajnih kanala elektroničke industrije u Europi. Preko kataloga i putem internet stranice Conrad prodaje svoje proizvode i usluge u više od 26 Europskih podružnica.

Uspješan prijelaz u eru poslovanja na internetu
Njemački katalog trenutno sadrži više od 150.000 proizvoda koji pokrivaju kompletno područje elektronike, na web stranicama možete pronaći više od 370.000 proizvoda .. sa 2,5 milijuna posjeta mjesečno, Conradove web stranice su najposjećenija internet adresa za tehniku i elektroniku u Njemačkoj. Od 1997. Conrad je konstantno u deset najboljih dobavljača na području elektronike.

Conrad u svijetu
Konačno, Conrad opskrbljuje kupce svojim proizvodima izravno u više od 150 zemalja širom svijeta. Ekipa iz prodaje i marketinga osigurava ljubiteljima elektronike i tehnologije prisutnost tvrtke Conrad Electronic globalno i bez granica.